LilySlim Weight loss tickers
"Egyikunk elete sem konnyu. Es akkor? Legyen bennunk kitartas, es mindenekelott bizzunk onmagunkban. Hinnunk kell benne, hogy tehetsegesek vagyunk valamiben, es ezt a valamit - kerul, amibe kerul - meg tudjuk valositani!"
(Marie Curie)
LilySlim Diet days tickers

Friday, November 26, 2010

Egy kicsi torna senkinek sem art! :)

Nekem biztosan nem! Tobb okbol is jot tesz: egyszer az egeszsegemnek es a fogyokuranak, masodszor: nem fazok, ha mozgok es ez nagyon fontos, ugyanis olyan lakasban lakunk, ahol reggelente 15-16 fok van (es ez meg csak nem is a "komoly" tel...) Par napja elkezdtunk futeni estenkent, ami annyit tesz, hogy 2-3 oracskat jaratjuk a legkondit futesen... Ilyenkor persze a szobank ajtajat be is csukjuk, hogy ne "vesszen el" a meleg a lakasban, hiszen a lenyeg, hogy ott legyen meleg, ahol vagyunk... :o) Sajnos altalaban ilyen a tel itt mifelenk... Vannak akik rasegitenek olajradiatorokkal vagy hosugarzoval, esetleg egesz nap jaratjak a legkondit valami kozepfokozaton, de mi amig tehetjuk (illetve, amig csak kettonkre futunk...) inkabb edzodunk a huvosebb levegoju lakasban, s ha fazunk - tornazunk! :o) (Azert ha az esos idoszak veget er es sokkal tobb napsutes lesz, akkor mar nem lesz olyan veszes a helyzet, mert napenergiaval is lehet futeni, csak ki kell tarni a spalettakat es becsukni az ablakokat!) :o) Ennyit a futesrol.
Szoval: mozgas! Nem gyozom hangsulyozni (onmagamnak), hogy mennyire fontos szerepet tolt be a fogyokura soran a mozgas! Ha elall az eso (ami mar hetek ota zuhog...), akkor bizony minden nap teszek egy nagy sziget koruli setat delelott es talan neha estefele is kimegyunk, ha lesz kedvunk... Most viszont ami adott, azt kell csinalni... A testem mindig keznel van, ha a konditerem nincs is, ugyhogy azzal rengeteg muveletet lehet vegezni, ami fogyaszt, izzaszt, erosit, nyujt es lazit... :o) Ami nekem bevalt, az elsosorban a hastanc! Ez a legnoiesebb mozgas, amit valaha is tapasztaltam es ha meg van hozza egy-egy orientalis csili-vili szerkod, attol meg inkabb lazba jossz es bar egyedul porogsz a szobaban, de erzed, hogy szep az elet!!! :o) A masik amit lehetoseg szerint minden nap elvegzek, az a torna. Van a szamitogepunkon egy Arash album... Meg 2005-bol, de nagyon jol lehet ra tornazni... Van rajta gyorsabb, lassubb es hastancolos szam is! :o) Nekem ez jon be, bar neha a youtubeon is kutatok es ra lehet akadni olyan workout zenere is, amibe nem feltetlenul vickelodik bele egy Schorbert Norbi... Bar birom a szoveget, de nekem a torna koncentraciorol- es nem dumcsizasrol szol... :o) Amig lehetett addig usztam is a tengerben, de amiota eljott a tel, hat...valahogy nem szivesen fagynek meg... Majd aprilistol probalkozunk ezzel ujra... A biciklizest is el lehet felejteni egy idore, mert ha nem esik, akkor olyan szel van, hogy meg jarva is alig tudsz egyensulyban maradni, nem am bringan... Max. ha a szobaban van es fix vagyis = szobabicikli... Ez az ami nekem - meg mindig - nincs! :o( Pedig miota vagyom ra... S most meg helye is lenne... Talan ha lesz egy kis plusz penz, akkor hazahozunk egy ilyet a Hervisbol, de addig marad a torna meg a hastanc... Ahogy pedig jon a szarazabb ido, teszunk melle egy setat is... Esetleg alkalmankent egy-egy kocogast... De ez utobbirol meg meg kell kerdeznem a terdeimet...

No comments:

Post a Comment